OK, le-am pus... dar cum slăbim?
Așadar... cum slăbim?!? 😊
Kilogramele în plus sunt o problemă importantă pentru mulți dintre noi și sunt de cele mai multe ori consecința unui ritm de viață haotic, sedentar și cu o alimentație nesănătoasă. Ajungem să mâncăm multe prostii, alimente cu valoare nutrițională scăzută dar pline de calorii și mâncăm la ore nepotrivite, ceea ce este la fel de nociv.
Photo: www.freepik.com - Designed by wirestock / Freepik
🔸 Uneori, kilogramele astea adunate pot fi din cauza unui dezechilibru hormonal, așa cum am vorbit zilele trecute – și cele mai frecvente cauze sunt sindromul de ovar polichistic, excesul de cortizol din sindromul Cushing și într-o oarecare măsură hipotiroidismul...
🔸 Frecvent kilogramele încep să se acumuleze după intrarea la menopauză și au legătură, pe de o parte, cu scăderea secreției de estrogen și pe de alta cu sedentarismul și scăderea masei musculare.
🔸 Indiferent de cauză, obezitatea poate însă să ducă la complicații metabolice și apariția sau agravarea unor dezechilibre hormonale, deci e important să mergem și la un control endocrinologic.
Cum scăpăm de kilogramele astea odată puse? 😕
Din păcate nu există o soluție ușoară și rapidă...
🔹 Dacă se identifică o cauză endocrină, cauza asta trebuie tratată și de multe ori și problema kilogramelor e ceva mai ușor de manageriat după aceea.
🔹 Dacă nu se identifică o cauză endocrină, înseamnă că problema majoră este legată de stil de viață, care trebuie corectat... Adică vedem unde e problema – analizăm ce și cum mâncăm și câtă activitate fizică facem și ajustăm, adică alegem conștient și hotărât să trăim mai sănătos.
‼ Nu există medicamente minune, nici ceaiuri, nici suplimente de niciun fel care să facă să dispară în câteva zile kilogramele acumulate în mulți ani de viață nesănătoasă!
‼ Nici “dietele” de niciun fel nu sunt o soluție bună! Dacă sunt foarte restrictive, da, poți să slăbești pe moment câteva kilograme... în primele zile pentru că se elimină din retenția de apă și se elimină conținutul intestinal, apoi începe să se piardă ceva-ceva țesut adipos, dar din păcate începe să se piardă și mușchi, care se reface mult mai greu... Iar o masă musculară redusă înseamnă și metabolism mai lent, deci te vei îngrașa mai ușor mai târziu!
Plus că evident nu poți să mănânci 3 paie prea mult timp, așa că în momentul în care ai revenit la stilul de viață “defect” de dinainte kilogramele se pun la loc imediat.
Soluția este să avem grijă de noi! 😊 Niciodată nu e prea târziu!
Nu e simplu, știu, dar se poate! ❤️
Avem grijă să mâncăm corect și echilibrat!
Să dormim suficient!
Să facem mișcare cât mai regulat!
Și dacă nu reușim pe cont propriu, luăm legătura cu un nutriționist care ne va îndruma legat de ce avem de făcut mai departe și ne va ajuta pe drumul către o alimentație mai sănătoasă!
Vi s-a părut util?
Dați mai departe, poate îi mai e cuiva de folos!
buna ziua, am fost operata de 2 ani de glanda iposiva, in urma operatiei mi sa spus ca am un rest ramas de aproximativ 5 ml, credeti ca ar mai fi cazu sa ma opereze a doua oara, multumesc anticipat?